annanys.blogg.se

Trött, trött, trött

Kategori: Allmänt

Är så trött, hade bara kunnat lägga mig ner och sova. Ont i kroppen också. Vet inte om det är för att jag var hos massören förut idag eller om det beror på att vi hade brännbollstunering igår. Hade i och för sig inte ont innan jag la mig på massagebordet...
 
Skulle gladeligen hoppa i säng rendan nu och klockan är bara 19. Men det är bara att hoppa i ridkläderna. Bara jag kommer till stallet så blir det nog bättre.

Tråkmåndag...

Kategori: Tvätt

Idag var vi på jobbet redan klockan 06:40. Alltid mycket möten och mycket mail på måndagar. Idag trodde jag dessutom att jag hade extra möten inbokade men lyckades boka om dem. Som tur var! Men man får väldigt mycket gjort när man är tidigt på jobbet.
 
Panther på ridlektionen igår. Gick sådär. Han är ju väldigt stark och jag har inte rätt teknik, så det blir lite utav en dragkamp. Inte alltid att jag går segrande ut ur striden, tyvärr. Men han fick ge sig ett par gånger och det får man vara nöjd med. Och som kvitto på att jag jobbade igår har mina magmuskler gett sig tillkänna idag kan jag lova. 
 
Jobbdagen idag har varit hektisk, som alla måndagar, efter jobbet blev det inte mycket bättre (jo lite, kan inte alls jämföra den stressen som är på jobbet med något annat). Eric skulle till Memira för kontroll direkt klockan 16:00. Tror att det gick bra, han har inte sagt något annat i alla fall :)
 
Tvätt denna måndag; inget kul men måste göras. Vi hade inte så mycket denna veckan som tur är.
Fick till och med dammsugit lägenheten innan middagen. Och slängt lite kläder som inte används längre. Lite onödigt att ha dem i lådan/garderoben då, kan tyckas! Nu får man plats för lite nya saker!
 
Trots att regnet hängde i luften gick jag ut och gick en sväng. Var ute i 50 minuter ungefär. Skön promenad. Precis när jag svängde upp på våran innergård kom regnet. Snacka om tur!!

Sista Mini-hoppningen för denna säsongen.

Kategori: ridning

För ca 1,5 år sedan åkte jag av under en "hopp-tävling". Kraschade rätt rejält in i sarjen på ridhuset. Jag hoppade visserligen upp på hästen med en gång och hoppade igen men senare på kvällen fick jag åka in till akuten. Inget brutet men väldiga blåmärken och en arm/armbåge jag inte kunde använda på lång tid efter det. Denna häst har jag inte ridit sedan dess, varken hoppning eller dressyr. Tills idag...
 
Under teoripasset i torsdags (vi kollade film på oss själva, från hopplektionen veckan innan, väldigt nyttigt) sa K att hon gärna hade hoppat Pocca två gånger på Mini-hoppningen. Jag var uppsatt på Pocca två gånger (hästarna får bara starta max tre gånger). Jag kollade listan på anmälda och såg att ingen skulle ha Gypsy Boy, alla andra storhästar skulle gå. Tog ett snabbt beslut och lät K hoppa Pocca två gånger och anmälde mig på Gypsy istället. Började väl ångra mig redan på väg hem från stallet, det var ju honom jag hade kraschat med 1,5 år tidigare...
 
Var märkvärdigt lugn på morgonen, även när jag kommit till stallet. Hade väl inte fattat vad jag gett mig in på! Det hade kommit in en sen anmälan från E och hon hade också velat ha Gypsy så nu var vi två på honom. Eftersom jag skulle hoppa två gånger, så fick E börja även om vi hoppade samma höjd.
E började med att rida fram och hon tyckte inte att det gick så bra. Fick inte upp honom i galopp och när hon hoppade fram så gjorde han ett konstigt skutt över oxern och då blev E väldigt rädd och var nära på att inte komma till start alls. Våran ena ridlärare, L, fick lugnat ner henne, så till start kom hon i alla fall. Hon gjorde en superrunda på 50 cm. Sedan var det min tur...
 
Under framridningen försökte jag inte ens få galopp och jag hoppade bara fram på tre hinder, cavalettibommen i mitten och två studs över räcket. Oxern brydde jag mig inte ens om, tänkte att sådant kommer vi att hoppa tids nog ändå, inne på banan. Han var ju redan uppvärmd. 
Väl nere i ridhuset fick jag gå in på banan med en gång. Lite tur, så slapp jag gå runt i kollektringen och bara bli jättenervös. Vi fick startsignal och satte fart mot första hindret. I trav. Jag bestämde mig relativt fort vi kom in på banan att trav var en helt godkänd gångart idag, till och med skritt om det skulle vara så, bara vi tog oss runt. Vilket vi gjorde, både i trav och något steg i skritt när jag hade tappat stigbygeln (Ja, jag var väldigt nervös!). Men förutom de få skrittstegen så var det trav runt. Bestämde mig också rätt fort att 50 cm var en helt ok höjd även för andra rundan så jag fick ett par sekunder att pusta ut och sedan ta min andra runda. 
Andra rundan gick betydligt bättre än första. Inga avbrått till skritt och vi hade en jämnare trav och framförallt en snabbare trav. 
Vi gick felfritt i båda rundorna!
Måste säga att han är nog min nya favvo-häst. Trots sin enorma storlek är han jättesmidig och rör slig smidigt som en katt över hindrena. Lite som Pocca, faktiskt. Båda liksom rinner över hindrena utan konstiga avtramp innan. Och ingen av dem brukar stanna heller, utan hoppar i alla lägen. 
 
Så idag är jag väldigt stolt över mig själv! Trodde aldrig att jag skulle våga rida honom igen. Jag har dessutom, sedan jag trillade av, hävdat att jag är för kort för att rida honom, men det får jag ju ta tillbaka nu! När jag kollar filmen (min runda blev filmad, vilket jag är mycket tacksam över) får jag till och med med mig yttersidorna i vändningarna, så då måste han ju känna av mina skänklar, eller :)
 
 
Underbara Gypsy!
 

En sockerfri golf-eftermiddag

Kategori: Golf

Ännu en dag avklarad utan socker. Det funkar (oftast!) om man redan dagen innan har planerat allt man ska äta och så långt det är möjligt tar med egen mat. Man håller sig mätt väldigt länge på ägg... Inte för att jag åt det idag men det kan man ju försöka tänka på när man ska iväg och man vet att man inte har tillgång till kylskåp på länge. Kokt ägg funkar ändå.
 
Idag gick vi på bunker och pitch-lektion. Mycket nyttigt. Fick dessutom tränat lite på de slagen på rundan vi gick efteråt. Inte för att själva rundan gick så bra men det gick i alla fall bättre än sist. Alltid något!
Idag hade vi besök från Borås med oss ut. En gemensam jobbarkompis till oss båda. Kul att någon annan vill spela med oss ibland :) 
Ett tag såg det ut som om det skulle börja åska men det gjorde det aldrig. Däremot kom regnet efter ungefär hälften av rundan. Men det var inte värre än att vi kunde spela vidare. Lite blött om håret bara (tursamt nog hade jag inte plockat ut min regnjacka från bagen).
 
Även idag gick vi en promenad innan jobbet. Väldigt skönt och det luktar ju så gott på morgonen nu på våren! Regnet hängde i luften men det började inte regna förren vi en stund senare åkte till jobbet. Vaderna kändes inte lika korta idag men det var som att gå i sirap. Kändes som om jag knappt kom framåt. Skoskavet gör sig dessutom påminnt rätt rejält. 
 
Nu är jag dödstrött, kan knappt hålla uppe ögonen. Så, mot sängen!

Utan socker en hel dag...

Kategori: Sockerfri

Idag har varit den första dagen på länge som jag är utan socker helt och hållet. Trodde jag skulle må sämre, ha värre humör och så vidare än vad jag faktiskt har haft. Det har gått lite för bra kan man säga, så jag väntar på bakslaget de närmaste dagarna. Det lär komma, bara att vänta och se... och vara beredd. Fast riktigt beredd blir man nog aldrig. Varje gång jag försöker avsockra mig blir jag förvånad över hur kroppen påverkas och hur det är att avgiftas. Huvudvärk, ont i kroppen och alla leder, känns som om man har feber och håller på att bli sjuk, man är sur, grinig, förbannad, ledsen. Man känner sig som om man är den mest ensamma människa i världen. Ingen ser en, ingen vet att man finns. Och ingen förstår en. Och det är likadant varje gång, lika förvånad blir jag. Kan man må såhär dåligt? Utan att dö...
 
Nu en bra sak; hittade mitt borttappade blogginlägg! Behöver alltså inte skriva om det och det var väl tur. Hade nog inte haft ork att göra det en gång till.
 
Idag har vi faktiskt fått gjort en hel del här hemma; Eric har lagat mat, så nu har vi matlådor i flera dagar. Jag har tvättat, dammsugit sovrum och hall, sorterat in min rena tvätt i garderoben och bakat frukostfrallor. Dessutom tog vi en snabbpromenad ner till affären för att hämta ut ett paket och köpa lite saker vi glömde när vi var i "stora" affären. 
 
Startade dagen med att gå ut och gå 2,7 km innan vi åkte till jobbet idag. Seg i benen som vanligt (utsida vader gör otroligt ont) och natruligtvis gjorde skavsåren rätt ont. Men vi tog oss runt. 
Tänkte ta samma runda nu varje morgon innan jobbet. Får se hur länge det håller...
 
Eric ligger redan i sängen; ingen bra dag för honom idag. Kanske inte en jättebra idé att sluta röka, sluta med socker och kolhydrater på samma dag. Han fick sitt redan första dagen. Vi kanske kan tajma det så att han är sur och grinig de första dagarna så kan jag vara det efter ett par dagar när han börjar komma iform igen. 
 
Nu ropar sängen på mig...
 
 
 
 

Sköna söndag...

Kategori: Golf

Smått irriterad, skrev ett rätt långt blogg inlägg som bara försvann. Bara att skriva om... men det orkar jag nog inte. Mestadels var det om hopplektionen i torsdags, som gick strålande. Lyckades ta mig över hinder som var 80 cm... Så jag är rätt nöjd. Jag som för ett halvår sedan knappt tog mig över 30 cm.
 
Idag var det dressyr. Fick Panther, glömde sätta på mig sporrarna men det gick strålande ändå. Fick ett litet spö som jag bara behövde hålla i handen för att han skulle bli lite mer framåt. Han brukar ju låtsas att han är jätterädd för spön och springa fort-fort men det går att överlista honom! Han fick jobba på bra, lite svettig blev han allt!
 
Golfrunda i förmiddags. Gick sådär kan man ju säga. Bara att ta nya tag, eller!? Min puttnint är under all kritik
 
Avslutar med en liten bild på dagens skönhet. Lerinpackad, han verkar ha varit på SPA-helg...
 
 
Tog en stund att få ren honom, kan jag lova!
 
 
 

Hopplektion

Kategori: Allmänt

Vi hade hopplektion igår och det gick så bra!!!! Hade Silver (börjar gilla honom mer och mer) och vi hoppade två olika hinder. Allt var uppställt på ena långsidan i stora ridhuset. Första hindret var en sax med en markbom innan och andra hindret var en oxer med tre cavalettibommar innan. M (våran ridlärare) satte "ribban" rätt högt redan från början. Tror att vi började på en 60-70 cm redan första hoppningen... 
Vi skulle komma i trav mot första hindret, hoppa och ta kanske tre galoppsprång efter hindret och därefter stanna! Sedan fortsätta i trav mot andra hindret. 
Jag var först ut. Vill gärna vara det, det känns som om det blir mindre nervöst då. Är ju inte alltid helt bekväm med att hoppa, även om jag verkligen tycker det är roligt. Konstigt det där...
Det såg högt ut men satte fart mot hindret. Kom på mig själv med att titta på hindret, så snabbt upp med blicken. Och vi kom över. Oskadda. Nu skulle vi bara stanna med en gång. Inte det lättaste eftersom det stod ett hinder direkt efter och det hade ju Silver spanat in! Han tycktes säga; "Släpp mig, vill inte stanna, det står ju ett hinder här borta också som ser helt ok ut att hoppa!! Jag är faktisk hopp-häst! Jag kan det här! Släpp mig, sa jag!!!
Men som den snälla häst han är så lyssnade han på mig (kan också bero på att jag verkligen satte mig ner i sadeln när vi skulle stanna...). Stod still någon sekund och sedan full trav mot nästa hinder. Lyfta fötterna över cavalettibommarna och hopp över hindret! Det känns alltid mycket bättre när jag väl hoppar och även om det var relativt högt (för mig är allt över 60 högt!) så känns inte själva höjden: Det är innan jag är nervös men inte under själva hoppet. 
Sedan började M höja. 
Nu skulle vi inte stanna mellan hindrena utan bara bryta av till trav. Och jag kämpar för varje hinder att inte titta på det. Går väl sådär, kan jag säga. Men det är mycket man ska tänka på; ner med hälarna, ta tag i manen så jag inte drar hästen i munnen när vi hoppar, inte titta på hindret, landa i rätt galopp, det få rinte gå försakta fram mot hindret... Inte undra på att när jag väl hoppar inte har tid att vara rädd :)
 
Var i stallet redan lite efter 17 igår. Vi ska ha en kadrillj på ridskoleavslutningen och det var den vi skulle öva på. Jag och flera med mig hade uppfattat det som om vi skulle sitta i klubbstugan och planera hur vi skulle rida men L hade andra planer. Vi skulle gå/springa utan häst. Kom dit i full ridutstyrsel, kan ju säga att det blev rätt varmt och dammigt i padocken...
Drog dessutom upp mitt gamla skavsår på vänsterhälen som jag fick när vi gick Linnémarchen för ett tag sedan. Var ju inte rikttigt beredd på att jag skulle springa omkring i mina obekväma ridskor ( de är väldigt bekväma och bra när man rider men inte alltid när man går med den). Så nu har jag stora blåsor igen, som gör ont-ont. Men det går väl över, antar jag...
 
 
 
 

Väldigt mycket tisdag idag...

Kategori: Golf

Vi tog oss till mina föräldrar under måndagseftermiddagen. Fick äntligen slipat ett par garderobsdörrar. De har bara stått där ett par månader... Men vi tänkte lite fel när vi tog bilen på morgonen; vi tog den lilla C1:an så vi fick inte med oss dörrarna hem ändå. Bra där!
 
Hade grupplektion på golfklubben idag; putt och chippning. Allt har man ju lärt sig, gäller bara att komma ihåg det också när man skulle kunna behöva det. Inte alltid man gör det, kan jag lova.
Vi gick en 9:e håls runda efter lektionen. Det gick uruselt idag. Träffade knappt bollen. Så nu kan det ju bara gå bättre, eller?
 
Idag är jag trött. Kan ju vara därför det gick så dåligt på golfbanan. Har ingen riktig ork till något, kan inte tänka. Har dessutom börjat göra ont i ryggen. Hugger till på högersidan nere i svanken. Väldigt obehagligt. 
 
Nu ska jag gå och sova. Kan bara hoppas att morgondagen blir bättre. Det är ju ridning på kvällen så redan där är den bättre...
 
 
 

Sigges och lite Caprilli

Kategori: Caprilli

Igår kväll var vi på Sigges loge och kollade på Björn Rosenström och dansade loss lite. Var riktigt trevigt även om det var lite kallt. Ladan i skogen är ju inte uppvärmd och det var nog inte riktigt så mycket folk som det brukar vara. Björn Rosenström kanske inte lockar den lite äldre dansbandiga publiken...
 
Tidigare på dagen (nog mer morgonen) hade jag Caprilli-tävling. Pocca som vanligt och det gick rätt bra faktiskt. Men när jag kom hem och jämförde detta protokollet med det som vi gjorde tidigare i år så fick jag 10% lägre denna gången. Olika domare, olika dagar, det är ju en bedömningssport. Men det känndes bra och det är ju huvudsaken. Det jag tyckte att vi missade på, hade även domaren haft synpunkter på, så det är ju bra att vi är överens! 
Nu gäller det att ladda om inför nästa tävling som är Mini-hopp den 25:e maj. Har anmält mig men jag vet inte vilken häst jag får, så det är redan lite nervöst (men det är jag ju även om jag vet vilken häst jag ska få...). Vill ju helst ha Pocca men om det är någon annan som hunnit före och vill ha henne så får jag så snällt ta någon annan. Den ända som verkar vara ledig är Gipsy. Inte min favorithäst. Han är nog en av de vackraste hästarna i stallet men jättestor och jag är inte så lång så när jag rider honom så känns det som om mina skänklar hamnar på magen på honom och han känner inte vad jag vill. Och sista gången jag red honom var för ca 2 år sedan på en Blåbärshoppning. Åkte av och fick tillbringa kvällen/natten på akuten... Så han är ingen favorit precis. 
 
Idag får vi se vad som händer. Bara jag som är vaken än så länge (klockan är 10:30). Kankse ska ta och bege mig ner till affären och handla lite mer frukost så att alla nattgäster får mat i magen? Bakade lite frallor igår och jag trodde att det skulle bli över av pizzan jag gjorde igår men den åt vi upp inatt när vi kom hem. Men vi har ägg, bacon, så det skulle väl vara om jag köpte lite juice eller nåt men det får vi väl klara oss utan. Dricker ju inte sådant i vanliga fall så det är lätt att glömma av det när man handlar. 
 
F1 i Barcelona idag. Kan det vara Hülkenbergs stora dag idag?
 

Sänkning!!!

Kategori: Golf

Idag lyckades jag äntligen sänka mig!!!! Istället för 54 i handikap har jag nu 48. Långt till 36...

Årets första golfrunda avklarad

Kategori: Allmänt

Riktigt rolig teorilektion igår; Åse red Easy för att visa "rätt och fel". Väligt nyttigt. Nu ska man bara försöka få ihop det själv...
 
Gick våran första golfrunda för året idag. 9:e hål i Kinna. Och jag  var bara ett poäng från en sänkning! Tjoho!!! Har ju naturligtvis rätt mycket som måste finslipas men det går framåt. 
I tisdags var vi ju uppe en sväng på ranchen. Har inte fått till mina utslag men med lite hjälp av Eric så kom vi fram till att jag nog står för nära bollen. Jag har börjat backa lite och det verkar vara grejen. Idag fick jag nog till alla mina utslag. Då var puttningen dessto värre. Den som jag var så mycket bättre på förra året. Men jag har faktiskt anmält mig till en putt och shipping (stavas det så?) lektion på tisdag på Marks golfklubb. Eric anmälde sig också men jag fick nog den sista platsen. 
Imorgon klockan 13 ska jag ha en privatlektion. Ska bli kul att veta vad man inte kan...
 
Nu ikväll är det stora tvättardagen. Hela sovrumsgolvet var helt fullt med tvätt, vi kom nästan inte fram. Så det var välbehövigt, kan man säga. Men det är tråkigt som attan. Hade velat ha en tvättmaskin i lägeheten så att man hade kunnat tvätta lite när man vill och slippa ta sig ner i källaren varje gång. Men då uppstår ju ett annat problem; kläder som ska torka...
 
 
 

Slipning!!!

Kategori: Allmänt

Idag fick vi äntligen slipat lite dörrkarmar. Alla dörrkarmarna in till hallen utom ytterdörrens, är slipade nu (4 st). Tog lite tid innan vi började. Nu återstår det bara att måla. I våran takt så börjar vi väl med det någon gång i september...
 
Vi var och handlade på Kinna måleri idag (de är även återförsäljare för Panduro hobby, så det kan bli dyrt att gå in där!) och då hittade vi en fuktmätare för 119 kr. Inhandlades! Vet inte vad sådana kostar i vanliga fall men jag tyckte inte det var ett farligt pris. Vi behöver ju dessutom en, eftersom vi haft en vattenläcka mellan badrummet och hallen. Mätte naturligtvis när vi kom hem och det ser ut som om allt har torkat upp nu. Då kan vi äntligen färdigställa hallen!
 
Vi hade ju lite otur där, med hallen. När vi äntligen trodde att vi renoverat klart hallen, upptäckte vi mögel på det nymålade taket. Vattenläcka som inte synts förren vi målade med ny, fräsch, vit färg. Nu är fläkten på taket åtgärdad, och som det verkar så har betongen torkat upp. Nu kan vi sätta dit ny tapet och måla igen. Äntligen kan vi bli klara!!! Är så trött på att det ser ut som det gör hemma hos oss. Aldrig rent och snyggt. Man måste hoppa över saker eller flytta undan så man kommer fram. Det tär på en, kan jag lova! 
 
Ska strax ivär till stallet. Teorilektion idag. Undrar vad Lola hittat på denna gången? 

Alingsås tur och retur...

Kategori: Allmänt

Idag direkt efter jobbet skulle Eric på kontroll av ögonen på Mimira (han opererades ju igår). Han var inte inne länge och jag var ganska trött och ville hem. Inne på Memira hade han träffat en kompis som precis också hade opererat ögonen för andra gången. Hans fru skulle komma och hämta honom efter operationen men hon hade blivit uppehållen på jobbet så han satt fortfarande kvar på Memira. Snäll som Eric är, erbjöd han sig att köra killen hem. Till Alingsås. Jag fick ta våran bil och köra efter så att Eric kunde komma hem. Det är inte jättelångt mellan Borås och Alingsås men är man trött så är allt långt. Men det är klart att vi körde, killen hade ju precis opererat ögonen!!!
 
Väl hemma i Kinna igen åkte vi ner och tog en glass i den nya Glasserian mitt i centrum. Satt och "glassade" i solen en stund medans vi åt upp...
 
Jag hade planerat att slipa dörrfoder när jag kom hem idag. Eric tyckte att vi skulle sätta upp tältet vi köpte för någon vecka sedan, nu när det var fint väder. Det står nämligen i instruktionen att man ska öva ett par gånger att sätta upp det innan man ger sig ut och tältar "på riktigt". Och det ska ju börja regna imorgon igen...
Sagt och gjort, vi satte upp tält. Gick väldigt bra faktiskt, trodde det skulle vara svårare. Men oj, vad stort tältet var!
 
Det är ett 4-manna tält men hur stort som helst. Vi ska nog få plats, jag och Eric!
Sen var det bara att försöka få ner alla delar i samma lilla väska igen. Gick ju sådär...
 
Och inget slipat blev det heller.
 
Vid åtta fick jag för mig att vi skulle åka upp till golfbanan och slå lite bollar. Var fortfarande väldigt skönt väder ute. Och jag kan behöva alla övningstillfällen jag kan få, om man säger så...
 
Nu ska jag gå och steka lite bacon inför morgondagens matlådor. Man vill ju inte gå hungrig!

Memira och årets hittills finaste dag

Kategori: Allmänt

Idag har Eric varit och gjort om sin ögonoperation igen. Nu hoppas vi att det ska bli helt bra efter denna gången, så att han inte behöver göra om den igen. 
 
Så idag har jag fått agera chaufför. Kört runt hela förmiddagen känns det som. Operationen gjordes i Göteborg eftersom de hade den första lediga tiden. 
Men det verkar som om det inte gör lika ont denna gången som den första. Han är inte lika svullen runt ögonen. Men man kan ju undra varför inte vädret är på ens sida; när man vill att det ska vara mulet och regna, ja då blir det den varmaste och soligaste dagen hittills i år! Jag klagar inte, men han i solglasögonen gör det...
 
Trodde att jag skulle ha värre träningsvärk i magmusklerna idag är vad jag har efter gårdagens ridpass. Men jag är bara lite stel i ryggslutet. Men det kommer väl...
 
Ska man grilla till middag idag kanske? Såg igår att de har täckt av gårsgrillen och satt ut bord och stolar på uteplatsen. Kött har vi som ligger på marinering, kolen och tändvätskan står i källaren. Bara att fixa lite sallad, så är middagen klar. Det låter lockande.
 
Ska ta mig i kragen och gå ut och gå en runda lite senare också. Men det får bli i eftermiddag/kväll. 
 
Har börjat läsa Bitten Jonssons Sockerbomben. Det är så man blir gråtfärdig, alltför mycket stämmer in på en själv.  Att man aldrig kan vara som alla andra... Den får mig att tänka mycket men också att avreagera mig på ett sätt jag inte tycker om. Det är synd om mig och då behöver jag glass. Eller godis. Eller något annat som "man inte ska äta". Har bara kommit till hälften av boken. Läst om "Problemet". Nu kommer jag till "Lösningen". Kan ju alltid hoppas att jag och min hjärna jobbar åt samma håll då.
 
Nä ska man ta och sola lite kanske?

Dagens ridpass

Kategori: Allmänt

Dagens ridpass bestod av en "hinder-bana". En slalombana på ena långsidan (skritt) med kort avstånd mellan konerna, galopp ur den på kortsidan, bryta av till skritt för att ta sig in mellan två bommar på marken, trav mellan två plank, skritt ut igen mellan två bommar, trav på andra sidan, nere vid C en volt runt hinkar (trav) och sedan in i slalomen igen. Mycket övergångar. Kan ju undra hur magmusklerna känns imorgon...
Hade Pocca och det känns alltid lika bra. Min absoluta favorit! Spelar ingen roll om det är dressyr eller hoppning.

Hon fyllde faktiskt 13 år igår, så hon fick en liten extra godis idag som en försenad present.

När jag kom hem från stallet luktade det ljuvligt i hela trappuppgången. Eric, sambon, hade slängt in en köttfärslimpa som var klar lagom tills jag kom ut ur duschen. Mums!!!
Nu är det sova som gäller. Imorgon ska jag agera chaufför åt sambon som ska operera ögonen igen. Hoppas att det blir bra efter denna gången!
God natt!!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första blogg-inlägg...
Vad ska det handla om? Att jag lyckades städa/plocka iordning vårat pyssel/dator-rum igår såpass mycket att jag faktiskt kunde sitta och göra lite halsband igår kväll... Nja, nog rätt tråkigt att läsa om. Men jag kan ju lägga upp bilden på det halsbandet som blev klart
 
Rätt nöjd med den faktiskt. Ser bättre ut på, än liggandes på vårat köksbord...
 
Nu imorse var vi ute på en lite geocach-runda i det fina vårvädret.Känns inte lika jobbigt om man emellanåt stannar och letar efter en liten (eller stor) burk som ligger gömd. Promenaden blir betydligt roligare. Vi gick en runda i Örby och bland annat var vi förbi den fina trä-bron. Har ni vägarna förbi så åk och titta på den. Väl värd ett besök även om man inte geocachar.
 
I fredags var Smulan hos katt-doktorn (Blå stjärnan i Borås). Jag hade sett någon dag tidigare att hennes ena framtand inte satt som den skulle. Men hon åt torrfodret och verkade inte ha jätteont. Den första veterinären jag fick på morgonen lyckades skrämma upp mig rejält; hon tog knappt i katten, kollade bara lite snabbt och sa att det där ser ut som om hon har fått en rejäl smäll. Måste röntga och se så att inte käken har fått sig en smäll också. Lämnade Smulan och åkte hem med vissheten att jag aldrig mer får se henne i liv...
Veterinären som vi fick på eftermiddagen var betydligt bättre. Hon hade lite mer koll på katter, kan man säga. Smulan har något som heter FORL, är genetiskt och kan drabba alla katt-djur, från huskatter till tigrar och lejon. Även de sabeltandade tigrarna drabbades.
Tänderna på katterna vittrar sönder, lite som när vi människor får hål i tänderna men i katternas fall beror det inte på karies utan är genetiskt som sagt. På Smulan drog de ut 4 tänder nu och om någon månad när hennes tandkött har läkt är det dags för 5 tänder till som drabbats. Inte billigt kan jag lova. Ingen försäkring täcker detta heller. Men huvudsaken är att Smulan är hemma igen!!! Nu när narkosen släppt är det en pigg och glad katt igen. 

Nu ska vi äta lite ostkaka som lunch. See you!