annanys.blogg.se

Nytt kök?

Kategori: Nytt kök?

Idag var vi på IKEA och kollade på nytt kök. Vilken tid det tog! Och då har vi inte ens bestämt hälften. Inte vilka luckor vi ska ha, inte kyl/frys eller ugn. Vi har knappt bestämt oss för hur det faktiskt ska se ut med stommar. Nu behöver jag verkligen en inredare som kan bestämma åt oss. Eller vem so helst faktiskt, bara jag slipper bestämma själv...
Blev ingen joggning igår. Fick migrän på väg hem från jobbet igår, så det var bara att gå och lägga sig när vi kom hem. Sov i 2 timmar, sedan kravlade jag mig upp, Eric åkte och köpte mat på Herr Ober (ingen snabbmat precis men väldans gott!). Vid åtta fick jag tag på spackelhinken och började spackla i vardagsrummet (första gången), blir till att slipa det imorgon och spackla några gånger till. 
 
Har haft lite hosta och kill i halsen hela dagen. Nu har jag tryckt i mig en hel bytta glass men halsen gör bara mer och mer ont. Vill INTE bli sjuk. Det är sååååå tråkigt!!

Mer gymkhana

Kategori: Gymkhana

Det blev gymkhana även på Matildas lektion på torsdagen. Lika roligt och jag vågade mer. Till och med hoppade (hela 30 cm!) med Pandora. I galopp!!! Utan stigbyglar men med sadel. Ingen stor milstolpe men ändå. Hoppade utan stigbyglar. Och på Pandora!
 
Det blev gymkhana även på söndagens lektion men då hade vi var sin häst... så den blev lite enklare än de två tidigare.
 
På lördagen hade vi ridskoleavslutning. En show som blev mycket lyckad! Under vårt "uppträdande" började publiken att klappa händerna när vi skulle göra cerpentinbågar och då fick Atleet (vem annars!) lite panik och då fick ponnierna det med. Blev lite rörigt en stund men vi ordnade upp det och avslutade helt strålande!
 
Det bästa numret var nog Zorro. De var jätteduktiga. Och det gulligaste General Hathi - Lola hade klätt ut sin ena häst och Lucky men stora öron och snabel. Hur gulliga som helst!!!
 
 

Gymkhana

Kategori: Gymkhana

Igår på ridlektionen hade vi gymkhana. Har aldrig gjort det innan och det var faktisk rätt kul. Men vårat lag förlorade rätt stort. Men vi var nog lika glada för det, tror jag. Svettigt värre var det och idag är mina knäleder väldigt stela och jag tror att höger knä är lite svullet. Vad passar bättre då än att ta ett ridpass till? Kan ju undra vad Matilda har kokat ihop, det är ju ända sista gången innan sommaruppehållet...
 
På lunchen idag var vi på Ellagården. Nu under sommaren har de grillbuffè. Tyvärr tillät inte vädret att vi satt ute (hällande regn) men det är ändå väldigt mysigt att äta lunch där och maten är jättegod. Lite dyrt bara om man jämför med andra ställen men som sagt så har de väldigt hög kvalitet på sin mat.
Det är ett rätt populärt ställe och det ligger i utkanten av Borås och de har inte jättebra tillgång till parkering, vilket vi märkte när vi skulle åka därifrån. Jag körde, för en gångs skull körde jag själv till jobbet och hade stora bilen, så då kunde jag ta med folk. En stor Porsche Cayenne hade ställt sig så dumt till at vi knappt kom fram. Efter mycket trixande fram och tillbaka fick vi äntligen förbi bilen men jag kan lova att det inte var mycket marginal. Det gick inte att köra ner i diket heller för där var en stenmur... 
 
Nu ska jag leta drinkrecept inför lördagen!

Onsdag...

Kategori: Bakning

Idag kunde jag äntligen ta mig till jobbet. Har mått lite illa under dagen (främst när jag ätit) men inget som jag har behövt gå hem för. 
Fick min nya dator på jobbet idag. Äntligen!! Den jag haft innan har väl inte alltid varit så bra. Den var nog inte helt ny när jag fick den för tre år sedan. Nu får vi bara hoppas att dena nya är ett bättre exemplar!
 
Slapp laga mat idag. Eric jobbar kvällen så han hade gjort en matlåda till mig. Mycket uppskattat. Så istället har jag ägnat mig åt bakning. Vår hoppgrupp har avslutningsfika imorgon och eftersom jag har trillat av (för ett par veckor sedan) så var det min tur att bjuda på något. Skulle väl egentligen gjort det precis efter jag trilade av men jag har inte riktigt haft ork att baka. Det hade jag inte nu heller men lika bra att få det avklarat, så slipper jag ha det till hösten. Kommer nog att trilla av då med så det fixar sig nog med mer fika :)
 
Orkade inte ta mig ut p åpromenad imorse. Istället stämplade jag in på jobbet fem i sju. Så det hade kunnat bli lite flex idag men jag valde att sluta redan vid halv fyra. Behövde åka och handla inför bakningen. 
Det blev en frusen jordnötscheececake. Har gjort den innan och den är faktiskt väldigt god. Inte speciellt söt. Ingen bild på den ännu men den står i frysen inför morgonndagen...
 
Kollade just men inte fått räkningarna inför höstens ridlektioner. På dem står det vilka dagar man kommer att rida (man har naturligtvis möjlighet att byta om just den dagen/det passet inte passar en). Är väldigt nyfiken. Vår hoppinriktade kommer nog att flytta till på söndagen. Och min onsdag för Lola kommer jag nog att få ha kvar men man kan ju undra vart min tredje lektion hamnar. Torsdagen för Matilda? Eller har jag hamnat i någon av Niklas grupper? Tror inte det i och för sig, jag är inte tillräckligt bra för det.
 
Nu; mot stallet!!!!

Sjukstuga

Kategori: Barbackaridning

Nu har ajg varit hemma från jobbet i två dagar. Igår mådde jag frukansvärt illa och och kramp i magen. Kunde inte stå upprätt. Idag gör magen mest bara ont men nu när jag försökte äta lite börjar jag må illa igen... Undrar om det är någon magsjuke-bacill eller om jag ätit något jag inte tål? 
 
Det börjar närma sig semester. Och vi har inte planerat någonting. Bara att vi ska till Ungern, Balaton. Någon tripp upp till Budapest får vi väl göra någon dag, men sedan? Varma källor, ridning (jaaa!), vara lite konst- och kulturiska kanske. Sola och bada, men det tröttnar jag nog ganska snabbt på. 
Vi ska bila ner och tälta. Vi har köpt ett gigantiskt stort tält, 5,5 meter långt så vi ska nog få plats (gigantiskt i minia ögon. Har bara haft tält som är minimala innan...)
 
I onsdags red vi barbacka på lektionen. Likaså på söndagens lektion. Pocca på onsdagen och Panther på söndagen. Hade mer skav efter Pocca men kände mig mer säker uppe på ryggen på henne. 
Vågade mig inte på att galoppera med någon av dem. Är inte rädd för själva galoppen utan avbrotten som blir. Tror inte att jag kommer att sitta kvar. 
 
Smulan ligger jämte mig i soffan och pockar på uppmärksamhet, hon vill bli klappad. Ska dessutom snart bege mig ner till Kinna, sprut-dags idag... Kan ju passa bra när jag redan är snurrig i huvudet *ironi*. 

Födelsedagskalas...

Kategori: Sockerfri

Igår var en jobbig dag. Själva arbetsdagen går väl nästan alltid bra, där håller jag mig till min matplan helt prickfritt utan problem. Men igår eftermiddag var vi bjudna på fördelsedagskalas för en 10-åring (hipp, hipp hurra!!!) och det bjöds på tacos. Det var helt ok. Tog bara en gång och jag lassade på med köttfärs och massa ost och tsatziki till det och naturligtvis en massa grönsaker. Tog några få ananansbitar också.
 
Men till efterrätt hade de Almondys daimtårtor. En av mina favoriter faktiskt. Då blev det lite svårt att stå emot. Tillslut sa Eric, nä nu åker vi hem innan vi äter upp allt som är kvar! Bra tänkt! Jag hade inte haft kraft nog att göra det själv...
På hemväg diskuterade vi om vi skulle in och köpa lite färska jordgubbar. Det hade varit smaskens! Men till min stora förvåning så sa jag att nej vi åker hem utan att köra in till affären. Jag var mätt och jordgubbar ingår INTE i min matplan just nu. Faktiskt lite stolt över mig själv! Inte många gånger jag tar rätt beslut...
 
Imorse fick jag mitt kvitto på att jag gjort rätt igår; - 0,4 kg på vågen...